Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka domowa granola jest przepyszna, zdrowa i bardzo odżywcza.
Kiedy myślimy o ekspresowej sałatce na grilla, myślimy o tym, aby nie była ta...
Odsłon: 1469
Przepis dnia
Pieczone ziemniaki zapiekane z boczkiem i serem gorgonzola. To idealne danie...
Odsłon: 5091
Piersi kurczaka nadziewane serem i zielonymi szparagami, zawinięte w plastry...
Odsłon: 4918
Kiedy myślimy o ekspresowej sałatce na grilla, myślimy o tym, aby nie była ta...
Odsłon: 1469
Przepis dnia
Pieczone ziemniaki zapiekane z boczkiem i serem gorgonzola. To idealne danie...
Odsłon: 5091
Piersi kurczaka nadziewane serem i zielonymi szparagami, zawinięte w plastry...
Odsłon: 4918
Składniki
Piekarnik nagrzać do 150 stopni C. Przygotować dużą blachę (najlepiej z wyposażenia piekarnika) i wyłożyć papierem do pieczenia. W misce wymieszać płatki owsiane z orzechami, cynamonem, kokosem i nasionami słonecznika i dyni. Herbatę zaparzyć i połączyć z miodem. Następnie wlać do miski z płatkami i wszystko wymieszać. Tak przygotowaną mieszankę rozłożyć równomiernie na całej powierzchni blachy. Piec w piekarniku przez 10 minut. Po tym czasie zamieszać płatki i piec przez kolejne 10 minut. Jeszcze raz przemieszać i piec kilka jeszcze kilka minut na lekko miodowy kolor. Na koniec posypać rodzynkami i żurawiną i pozostawić do wystygnięcia.