Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wyjdą dwa spore grzybki, którymi najedzą się albo dwie bardzo głodne osoby albo 4 z umiarkowanym poczuciem głodu. Można też się podzielić i zabrać pół do pracy następnego dnia. :)
mikser
Udka faszerowane młodą kapustą to wyrafinowane danie, które łączy w sobie soc...
Odsłon: 91
Gołąbki z młodej kapusty z dodatkiem soczystych różyczek brokuła to elegancki...
Odsłon: 113
Filet z kurczaka na młodej kapuście to prawdziwa uczta dla zmysłów, łącząca w...
Odsłon: 144
Udka faszerowane młodą kapustą to wyrafinowane danie, które łączy w sobie soc...
Odsłon: 91
Gołąbki z młodej kapusty z dodatkiem soczystych różyczek brokuła to elegancki...
Odsłon: 113
Filet z kurczaka na młodej kapuście to prawdziwa uczta dla zmysłów, łącząca w...
Odsłon: 144
Składniki
Białka ubić z cukrem na sztywną pianę.
Jajka oraz żółtka zmiksować z solą, mąką. Wyrobić ciasto. Następnie po trochu dodawać mleka. Na końcu dodać pianę z białek i ostrożnie wymieszać.
Na patelni rozgrzać masło. Wlać połowę ciasta i smażyć na średnim ogniu. Kiedy zetnie od spodu, odchylać brzegi grzybka, aby ciasto z wierzchu wolno spływało pod spód.
Jeśli spód grzybka jest już zarumieniony, zsunąć go na talerz, przykryć patelnią, szybko odwrócić i smażyć dodając uprzednio masło na patelnię.
Grzybek podawać z dżemem lub z cukrem pudrem. Smacznego! :)