Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja wersja hot doga, pełna aromatu od ziół.
Przygotuj się na wyjątkowy posiłek, który zaspokoi Twoje kulinarne pragnienia...
Odsłon: 163
Zrobienie naleśników to dla mnie nie nowina i uważam, że ciasto zawsze jest d...
Odsłon: 330
Najlepszym pomysłem na szybkie podudzia kurczaka jest przygotowanie ich w pie...
Odsłon: 93
Przygotuj się na wyjątkowy posiłek, który zaspokoi Twoje kulinarne pragnienia...
Odsłon: 163
Zrobienie naleśników to dla mnie nie nowina i uważam, że ciasto zawsze jest d...
Odsłon: 330
Najlepszym pomysłem na szybkie podudzia kurczaka jest przygotowanie ich w pie...
Odsłon: 93
Składniki
Płatki zagotować w niewielkiej ilości osolonego mleka, przestudzone dodać do mięsa. Pomidory suszone , lubczyk, czosnek posiekać i również dodać do mięsa. Wszystko doprawić solą, pieprzem, przyprawą pomidorowo-czosnkową z czarnuszką, dokładnie wymieszać. Całość wstawić do lodówki na min. pół godziny. Do bułeczek wkładamy po 2 listki lubczyku i wypełniamy nadzieniem mięsnym. Nagrzewamy piekarnik. Bułki z wierzchu smarujemy zalewą z pomidorów suszonych i wykładamy je na folię aluminiową i lekko zawijamy lub po prostu na papier do pieczenia. Bułeczki zawinięte po ok. 10 minutach trzeba odwinąć, do zapieczenia, a te na papierze trzeba obracać aby się nie spiekły. Dla lepszego efektu bułki możemy posypać czarnuszką. Czas zapiekania ok. 20 minut w temperaturze do 140 C.