Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna jajecznica na śniadanie lub na kolację.
Z domowego pieczywa tym razem polecam grahamki. Lekkie, smaczne bułeczki, któ...
Odsłon: 173
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 491
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 309
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 4360
Z domowego pieczywa tym razem polecam grahamki. Lekkie, smaczne bułeczki, któ...
Odsłon: 173
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 491
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 309
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 4360
Składniki
Słoninkę lub boczek kroję i topię. Bób siekam na duże kawałki wcześniej ugotowany i obrany, może być z dnia poprzedniego. Cebulkę kroję w piórka. Jajka wbijam do miseczki i ubijam je widelcem.
Na patelni rozgrzewam tłuszcz i dodaję cebulkę pokrojoną w piórka i smażę ją 1 minutę. Dodaję pokrojony bób, mieszam z cebulką i wlewam rozmieszane jajka. Przykrywam pokrywką aby jajka się ścięły. Wykładam na talerz dokładam plastry pomidorów, solę dodaję pieprzu i natki pietruszki.