Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
kasz jaglana na słodko. z karmelizowanymi bananami, migdałami i cynamonem ... pyszne śniadanie na jesienne i zimowe chłody :-)
Duża ilość marchewki sprawi,że zupa pieczarkowa będzie miała ładny kolor i ci...
Odsłon: 76
Jeżeli znudził Ci się klasyczny kurczak, koniecznie wypróbuj przepis na kurcz...
Odsłon: 120
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 143
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 82
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 841
Duża ilość marchewki sprawi,że zupa pieczarkowa będzie miała ładny kolor i ci...
Odsłon: 76
Jeżeli znudził Ci się klasyczny kurczak, koniecznie wypróbuj przepis na kurcz...
Odsłon: 120
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 143
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 82
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 841
Składniki
Kaszę opłukać na sitku, odcedzić i gotować w osłodzonym cukrem mleku i wodzie, ok. 15 min. Odstawić. Posiekane migdały uprażyć przez chwilę na suchej patelni. Na patelni roztopić masło z miodem i dodać banany pokrojone w półplasterki. Smażyć krótko, na dosyć dużym ogniu, aż się skarmelizują. W międzyczasie doprawić je cynamonem. Banany i migdały dodać do kaszy i delikatnie wymieszać. Jeśli ktoś ma ochotę, można dodać trochę jogurtu naturalnego (ja nie dodawałam). Najlepiej smakuje ciepła. Smacznego :-)