Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowe wypieki zawsze smakują wyjątkowo! Nawet te w nieco "krótszym "wydaniu ;) Polecam!
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 33
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 199
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 33
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 199
Składniki
Drożdże skruszyć do miski, dodać cukier, wymieszać. Następnie dodać kilka łyżek mąki i tyle ciepłej wody, by zaczyn miał konsystencję gęstej śmietany. Odstawić na kilka minut i poczekać, aż zaczyn ruszy. Następnie dodać pozostałe składniki i wyrobić ciasto drożdżowe. Gotowe przykryć ściereczka i dać do ciepłego miejsca, by podwoiło swoją objętość.
Wyrośnięte ciasto podzielić na równe części, u mnie 8 szt.
Uformować mini bagietki, przełożyć na blachę do pieczenia, naciąć i pozostawić do napuszenia. następnie posmarować żółtkiem wymieszanym z mlekiem.
Piec w temp. 235 stopni przez ok. 15 min. Smacznego!