Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najprostsze i najszybsze danie, naleśniki. Ja proponuję w wersji wytrawnej, tutaj z mięsem, ale mogą być z warzywami, czy serkiem.
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 654
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 17574
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 133
Arabskie klimaty. Połączenie smaku kasz i przypraw jest zniewalające. Dopełni...
Odsłon: 83
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 654
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 17574
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 133
Arabskie klimaty. Połączenie smaku kasz i przypraw jest zniewalające. Dopełni...
Odsłon: 83
Składniki
Listki natki pietruszki lekko płuczemy i rozkładamy na ściereczce do wysuszenia. Do głębszego naczynia wbijamy jajko, solimy, dolewamy 150 ml mleka i krótko roztrzepujemy. Dodajemy stopniowo mąkę, całość roztrzepujemy rózgą, aż ciasto będzie jednolite i bez grudek. Wtedy możemy dolać resztę mleka i olej. Wszystko dobrze mieszamy. Ciastu dajemy chwilę odpocząć. Na rozgrzaną patelnię wylewamy cienką partię ciasta, na wierz rozkładamy kilka listków natki pietruszki i delikatnie dociskamy. Po lekkim zrumienieniu przekładamy na drugą stronę. Naleśniki zdejmujemy na talerz. Farsz nakładamy na stronę bez natki pietruszki.