Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo lubię parówki oraz dania z jajek. Dzisiaj łącze te dwa składniki w jedną całość i zapraszam do zapoznania bo warto.
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 156
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 312
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 17
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 114
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 156
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 312
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 17
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 114
Składniki
Parówkę rozcinamy na pół ale zostawiamy u góry kawałek nie rozciętej
Jajko musimy roztrzepać i dodać sól, pieprz lub ulubione swoje przyprawy
Kawałek papryki kroimy w małą kostkę. Możemy użyć również ulubionych swoich dodatków
Odwracamy parówkę i delikatnie formujemy serduszko zapinając na dole wykałaczką
Na patelni rozgrzewamy masło klarowane i kładziemy serduszko do podgrzania
Następnie dodajemy do środka serduszka paprykę
Zalewamy całość rozbełtanym jajkiem. Jajko będzie wypływało ale to nic nie szkodzi jak trochę się zetnie to delikatnie odcinamy części, które wypłynęły zbieramy i kładziemy do środka.
A teraz to dodajmy trochę ulubionego sosu. Wykałaczkę możemy wyjąć bo serduszko będzie samo utrzymywało kształt. Smacznego.