Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Syte śniadanie, ale także pyszna kolacja
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 84
To pomysł na pyszne i proste do przygotowania danie, które każdemu zasmakuje....
Odsłon: 55
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 212
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 84
To pomysł na pyszne i proste do przygotowania danie, które każdemu zasmakuje....
Odsłon: 55
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 212
Składniki
Z mąki (4łyżki), drożdży i mleka robimy zaczyn. Po 0,5 godz. zaczyn łączymy z jajkiem i pozostałą mąką. Jabłka kroimy drobno luba tarkujemy na średnich oczkach. Masło także tarkujemy na małych oczkach, łączymy z ciastem. Twaróg rozdrabniamy widelcem i wszystkie składniki mieszamy na jednolitą masę.
Przykrywamy ściereczką na 0,5 godz. aby ciasto trochę podrosło.
Następnie nakładamy łyżką na patelnie, smażymy na złoto z obu stron. Można podawać z cukrem pudrem lub posmarować dżemem lub powidłami. Smacznego!