Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny sposób na wykorzystanie kaszy jaglanej, która została z poprzedniego obiadu lub deseru
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 56
Wyśmienita sałatka z ogórków małosolnych, młodej cebuli dymki i pomidorów mal...
Odsłon: 8123
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 826
Jeżeli znudził Ci się klasyczny kurczak, koniecznie wypróbuj przepis na kurcz...
Odsłon: 57
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 56
Wyśmienita sałatka z ogórków małosolnych, młodej cebuli dymki i pomidorów mal...
Odsłon: 8123
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 826
Jeżeli znudził Ci się klasyczny kurczak, koniecznie wypróbuj przepis na kurcz...
Odsłon: 57
Składniki
Kaszę jaglaną z malekiem należy zmiksować blenderem, dodać mąkę, jajka, proszek do pieczenia, cynamon i cukier waniliowy. Zmiksować blenderem całość dokładnie. Jabłko należy pokroić w kostkę albo trzemy na dużych oczkach. Ja wolę kroić w kostkę, dodac do ciasta i wymieszać łyżką. Na dobrze rozgrzanej patelni rozgrzać olej i masę nabierać dużą łyżką. Na małym ogniu smażyć z dwóch stron, zazwyczaj ok. 2-3 minut z jednej strony aż się zezłocą ładnie.
Najlepiej smakują z syropem klonowym. Smacznego :-)