Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczny, sycący, puszysty, bardzo aromatyczny omlet :-)
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 79
Bardzo pożywne i smaczne danie jednogarnkowe,które urzeknie każdego . Polecan...
Odsłon: 12039
Jeśli jesteś fanem kuchni włoskiej, lubisz eksperymentować ze smakami i nie z...
Odsłon: 1220
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 43
Bardzo zdrowy smaczny i aromatyczny syrop z kwiatów czarnego bzu.
Odsłon: 45
Placek po węgiersku to wyjątkowe połączenie chrupiącego na zewnątrz i miękkie...
Odsłon: 1068
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 79
Bardzo pożywne i smaczne danie jednogarnkowe,które urzeknie każdego . Polecan...
Odsłon: 12039
Jeśli jesteś fanem kuchni włoskiej, lubisz eksperymentować ze smakami i nie z...
Odsłon: 1220
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 43
Bardzo zdrowy smaczny i aromatyczny syrop z kwiatów czarnego bzu.
Odsłon: 45
Placek po węgiersku to wyjątkowe połączenie chrupiącego na zewnątrz i miękkie...
Odsłon: 1068
Składniki
Cebulę pokroić w drobną kostkę, zeszklić na odrobinie oleju, dodać pokrojonego w małą kostke pomidora, chwilę dusić do odparowania soku, przyprawić pieprzem i bazylią. Białka ubić na puszystą pianę, dodac żółtka i krótko zmiksować, dodać mąkę, mleko, przyprawić solą i pieprzem, delikatnie wymieszać łyżką. Masę jajeczną wylać na pomidory i przykryć pokrywką, smażyć kilka minut na małym ogniu. Kiedy wierzch omletu się zetnie, delikatnie za pomocą łopatki omlet przełożyć na talerz. Patelnią przykryć talerz i szybko odwrócić. Omlet posypać startym serem, przykryć pokrywką i smażyć jeszcze ok. 2-3 min. Delikatnie zsunąć na talerz. Smacznego :-)