Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli szukasz odmiany od kanapek z szynką i serem albo masz chęć na kolacje na ciepło, zrób proste roladki z chleba. Najwygodniej ci będzie posłużyć się pieczywem tostowym (ze względu na foremny kształt kromek), ale możesz też użyć zwykłego bochenka. Zaletą dania jest to, że pozwala wykorzystać czerstwe pieczywo – sprawdzi się nawet lepiej niż świeży chleb. Roladki możesz wypełnić dowolnym farszem – każdym składnikiem, którego zazwyczaj używasz do przygotowania kanapek. Nie wahaj się poeksperymentować z doborem przypraw! Poniżej znajdziesz przepis na jeden z możliwych wariantów tego dania.
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 2198
Wyśmienita, pełna smaku i aromatu zapiekanka makaronowa z kurczakiem, boczkie...
Odsłon: 143
Próbowaliście kiedyś palonej białej czekolady? Jeśli nie, to koniecznie music...
Odsłon: 145
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 2198
Wyśmienita, pełna smaku i aromatu zapiekanka makaronowa z kurczakiem, boczkie...
Odsłon: 143
Próbowaliście kiedyś palonej białej czekolady? Jeśli nie, to koniecznie music...
Odsłon: 145
Składniki
Zetrzyj ser żółty na tarce o grubych oczkach. Umyj paprykę i usuń z niej gniazdo nasienne. Pokrój warzywo w paseczki.
Odetnij skórki od kromek chleba tostowego i rozwałkuj każdą na płaski płat.
Na każdej kromce pieczywa ułóż plaster szynki, porcję sera i 2-3 paski papryki. Posyp całość dużą szczyptą oregano. Zwiń ciasno w rulonik.
Wymieszaj jajka z mlekiem. Dopraw pieprzem i czosnkiem.
Rozgrzej na palniku o średniej mocy patelnię. Roztop na niej masło klarowane.
Gotowe roladki zanurz na chwilę w rozkłóconych jajkach. Obsmaż na złocisty kolor na maśle.