Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gdy zabraknie Ci pomysłu na śniadanie
Deser idealny na lato - schłodzone owoce, kostki galaretki i bita śmietana. Ś...
Odsłon: 58
Prosty sposób na pyszne i kolorowe danie z patelni. Ziemniaki, szparagi i jaj...
Odsłon: 57
Serdecznie witam i zapraszam na surówkę z młodej kapusty, która jest bardzo z...
Odsłon: 59
Deser idealny na lato - schłodzone owoce, kostki galaretki i bita śmietana. Ś...
Odsłon: 58
Prosty sposób na pyszne i kolorowe danie z patelni. Ziemniaki, szparagi i jaj...
Odsłon: 57
Serdecznie witam i zapraszam na surówkę z młodej kapusty, która jest bardzo z...
Odsłon: 59
Składniki
Na rozgrzaną patelnie olejem,kładziemy i smażymy plasterki szynki (lub bekonu,boczku),aż będzie zarumieniona.W tym czasie wkładamy pojedynczo tosty do opiekacza,nie złączone (lub jakiś inny sposób np.piekarnik.)
Do szyneczki(lub bekonu,boczku) dodajemy jajka i przyprawiamy pieprzem,solą i papryką (można też dodać czosnek granulowany lub świeży) i przykrywamy patelnie przykrywką.
Gdy jajka będą już ścięte,przekrajamy na równe dwie części i kładziemy na ciepłe tosty.Dodajemy pomidorka i przykrywamy drugim ciepłym tostem.