Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Poznaj przepis na cytrynowe tosty.
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 834
Wiosenne smaki. Polecam.
Odsłon: 114
Deser idealny na lato - schłodzone owoce, kostki galaretki i bita śmietana. Ś...
Odsłon: 64
Prosty sposób na pyszne i kolorowe danie z patelni. Ziemniaki, szparagi i jaj...
Odsłon: 73
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 834
Wiosenne smaki. Polecam.
Odsłon: 114
Deser idealny na lato - schłodzone owoce, kostki galaretki i bita śmietana. Ś...
Odsłon: 64
Prosty sposób na pyszne i kolorowe danie z patelni. Ziemniaki, szparagi i jaj...
Odsłon: 73
Składniki
Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni. W oddzielnej misce ubijamy białko z cukrem na sztywną pianę.
Powoli dodajemy migdały, sok i skórkę z cytryny, skórkę pomarańczową.
Całość mieszamy i ubijamy na gładką jednolitą masę. Przygotowujemy brytfankę, wykładamy ją papierem do pieczenia.
Układamy na niej naszą chałkę i smarujemy wierzch chałki masą cytrynowo-migdałową
Wstawiamy do piekarnika i pieczemy około dziesięciu minut, aż tosty się zarumienią
Tosty najlepiej smakują na ciepło. Idealnie pasuje do tostów świeżo wyciskany sok z pomarańczy