Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
biała kiełbasa do żurku. grill
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 120
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 27
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 4510
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 120
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 27
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 4510
Składniki
mięso i czosnek mielimy na grubszych oczkach
dodajemy wszystkie przyprawy i wodę Dobrze wyrabiamy około 30min odstawiamy na około 3-4 godz. następnie nadziewamy
nadziewamy wedle uznania długość kiełbasek. Następnie gotujemy wodę( ja robiłam to w 3 garkach) gdy woda się zagotuje wyłączamy gaz i wkładamy kiełbasę nie za dużo aby równo się uparzyła) Przykrywamy i czekamy 20 minut po tym czasie w miskę wlewamy zimną wodę następnie na chwilę zanurzamy gorącą kiełbasę i kładziemy ją na stolnicę do wystygnięcia
kiełbasa bardzo dobrze się kroi i schodzi z niej bardzo dobrze skórka nadaje się do żurku na wielkanocnym stole lub na sezon grillowy smacznego