Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Myślę, że nikogo nie trzeba przekonywać, że domowa wędlina najlepsza.
Idealna sałatka na lunch do pracy lub kolację.
Odsłon: 55
Filet z kurczaka wędzony na gorąco, w 1 godzinę w grillo- wędzarni.
Odsłon: 57
Śniadaniowe bułeczki z nasionami to nie tylko pyszna, ale i zdrowa propozycja...
Odsłon: 208
Przygotuj się na wyjątkowy posiłek, który zaspokoi Twoje kulinarne pragnienia...
Odsłon: 33
Idealna sałatka na lunch do pracy lub kolację.
Odsłon: 55
Filet z kurczaka wędzony na gorąco, w 1 godzinę w grillo- wędzarni.
Odsłon: 57
Śniadaniowe bułeczki z nasionami to nie tylko pyszna, ale i zdrowa propozycja...
Odsłon: 208
Przygotuj się na wyjątkowy posiłek, który zaspokoi Twoje kulinarne pragnienia...
Odsłon: 33
Składniki
Umyty, osuszony boczek ponacinać co 1-2 cm aż do skóry. Czysty filet pokroić w paski. Mięso - boczek i filet natrzeć ziołami prowansalskimi, majerankiem, czosnkiem kolorowym i solą. Wstawić do lodówki na ok. 2 godz. Następnie w miejsca nacięcia boczku powciskać kurczaka. Zwinąć w rulon i obwiązać grubym bawełnianym sznurkiem. Na deskę wysypać zioła prowansalskie i paprykę. Mięso posmarować lekko olejem rzepakowym i poturlać po desce, żeby zioła i papryka ładnie się przykleiły. Mięso zawinąć w folie aluminiową i umieścić w żaroodpornym naczyniu. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 1 godzinę 50 min. - 2 godz. Zdjąć folię i pozostawić mięso do wystudzenia, a następnie wstawić do lodówki. Kroić w plastry, zajadać. Smacznego.