Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie musisz przepłacać, wystarczy trochę chęci i masz pyszny dodatek do pieczywa.
Kluski kładzione inaczej zwane ciepane . Dodatek obiadu do sosu czy mięs . Al...
Odsłon: 127
Zrobienie naleśników to dla mnie nie nowina i uważam, że ciasto zawsze jest d...
Odsłon: 544
Kiedy myślimy o ekspresowej sałatce na grilla, myślimy o tym, aby nie była ta...
Odsłon: 1522
Kluski kładzione inaczej zwane ciepane . Dodatek obiadu do sosu czy mięs . Al...
Odsłon: 127
Zrobienie naleśników to dla mnie nie nowina i uważam, że ciasto zawsze jest d...
Odsłon: 544
Kiedy myślimy o ekspresowej sałatce na grilla, myślimy o tym, aby nie była ta...
Odsłon: 1522
Składniki
Mięso i boczek mielimy. Żelatynę rozpuszczamy w wodzie.
Do mięsa dodajemy wszystkie przyprawy + żelatynę. Wszystko dokładnie mieszamy i pozostawiamy w ciepłym miejscu 30 min. Po tym czasie wkładamy do lodówki na 24 godz.
Po 24 godz. wyjmujemy z lodówki i nakładamy do słoików, zakręcamy ( najlepiej do małych z szeroką szyjką - ja dałam do dużych i trochę źle się wyjmuje ). Tak przygotowane mięso wkładamy do garnka z wodą i gotujemy na małym ogniu pod przykryciem 1 godz. Życzę smacznego.