Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięsko w sosie jest miękkie, pyszne i rozpływa się w ustach. Dodatek grzybów sprawia iż sos staje się bardziej wyrazisty.
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 4954
Przepis dnia
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 185
Arabskie klimaty. Połączenie smaku kasz i przypraw jest zniewalające. Dopełni...
Odsłon: 126
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1792
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 4954
Przepis dnia
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 185
Arabskie klimaty. Połączenie smaku kasz i przypraw jest zniewalające. Dopełni...
Odsłon: 126
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1792
Składniki
Schab dokładnie myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem. Lekko rozbijamy. Obtaczamy w mące i smażymy na rozgrzanej patelni aż lekko się przyrumienią. Przekładamy do garnka. Na pozostałym oleju smażymy drobno posiekaną cebulę. Przekładamy do całości. Schab zalewamy wodą aby lekko go przykryła. Wrzucamy liście laurowe i ziele angielskie. Dusimy na średnim ogniu pod przykryciem aż mięso będzie miękki. W tym samym czasie grzyby wkładamy do miseczki i zalewamy wrzątkiem. Po ok. 15 - 20 min grzybki odcedzamy, napar wlewamy do schabu. Grzybki drobno siekamy i dorzucamy do całości. Gdy schab już będzie miękki wyjmujemy go na półmisek. Sos doprawiamy solą, pieprzem i obiema mielonymi paprykami. Zaprawiamy pozostałą mąką. Zagotowujemy. Schab aby nie był suchy wkładamy do sosu. Podajemy z ulubionymi dodatkami np. kaszą i ogórkiem kiszonym :)