Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pasztet z drobiu w galaretce"
Duża ilość marchewki sprawi,że zupa pieczarkowa będzie miała ładny kolor i ci...
Odsłon: 167
Doprawione jak falafle.
Odsłon: 186
Duża ilość marchewki sprawi,że zupa pieczarkowa będzie miała ładny kolor i ci...
Odsłon: 167
Doprawione jak falafle.
Odsłon: 186
Składniki
Włoszczyznę, mięso, cebulę zalej wodą, dodaj przyprawy. Gotuj, aż mięso będzie miękkie. Ostudź, przecedź, obierz mięso. Wątróbki podsmaż na maśle, zmiel trzykrotnie razem z mięsem i odciśniętą bułką.
Dodaj żółtka, ubite białka, przypraw. Formę posmaruj tłuszczem, posyp bułką tartą, włóż masę. Piecz godzinę w temperaturze 170° C. Wyjmij, ostudź.
Żurawinę z odrobiną wody gotuj 10 minut, zmiksuj, w masie rozpuść żelatynę. Przypraw. Dodaj rosół. Trochę galarety wlej na dno formy. Kiedy zastygnie, połóż pasztet. Resztą oblej boki i wierzch. Odstaw, by stężała.Źródło: Dobry Tydzień