Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny domowy pasztet z królika z dodatkiem warzyw , idealny na świąteczny stół .
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 84
To pomysł na pyszne i proste do przygotowania danie, które każdemu zasmakuje....
Odsłon: 55
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 211
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 84
To pomysł na pyszne i proste do przygotowania danie, które każdemu zasmakuje....
Odsłon: 55
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 211
Składniki
Mięso z krolika podziel na kawałki , słoninę i podgardle również . Do garnka wlej wodę włóż mięso , dodaj obrane warzywa, ziele , pieprz liście laurowe, dodaj trochę soli i pieprzu Gotuj do miękkości .
W tym czasie podsmaż na oleju obraną i pokrojoną cebule. Czerstwe bułki namocz w mleku. Ugotowane mięso oddziel od kości.
Mięso , warzywa , cebule oraz namoczone bułki , przemiel dwa razy. Masę wymieszaj następnie dodaj żółtka a następnie białka ubite na sztywno.Dopraw do smaku przyprawami oraz solą i pieprzem.
Masę na pasztet z królika przełóż do dowolnej wielkości keksówek, lekko posmarowanych masłem i posypanych bułką tartą. Pieczemy około godziny w temperaturze 180 st.