Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pasztet z soczewicy i marchewki"
Z domowego pieczywa tym razem polecam grahamki. Lekkie, smaczne bułeczki, któ...
Odsłon: 177
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 492
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 312
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 4380
Z domowego pieczywa tym razem polecam grahamki. Lekkie, smaczne bułeczki, któ...
Odsłon: 177
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 492
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 312
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 4380
Składniki
Czerwoną soczewicę ugotuj do miękkości. Marchew obierz, umyj i zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Cebulę oraz czosnek obierz i drobno posiekaj. Rozgrzej olej na patelni i zeszklij cebulę, dodaj startą marchewkę i smaż kilka minut, mieszając.
Dodaj czosnek i przyprawy, tj. sól, pieprz, paprykę, curry oraz rozgniecioną w moździerzu kolendrę. Ostudź i wymieszaj z rozgniecioną widelcem soczewicą. Wbij jajka i wyrób rękoma.
Przełóż do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz w piekarniku rozgrzanym do 170°C przez 1 godz. Ostudź, wyjmij z formy, krój i podawaj udekorowany rukolą.
Czas przygotowania: 90 minut. Poziom: średniŹródło: TV14