Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tutaj podaję przepis na wersję podstawową, tylko soczewica i przyprawy. Do pasztetu można dodać orzechy, gotowane warzywa czy podsmażone grzyby....
Pyszne i kruche ciasto z truskawkami z dodatkiem kruszonki poprostu poezja sm...
Odsłon: 1795
Pyszny i szybki sposób na ciepły posiłek obiad czy kolację gdy nie masz za du...
Odsłon: 393
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1730
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 481
Pyszne i kruche ciasto z truskawkami z dodatkiem kruszonki poprostu poezja sm...
Odsłon: 1795
Pyszny i szybki sposób na ciepły posiłek obiad czy kolację gdy nie masz za du...
Odsłon: 393
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1730
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 481
Składniki
Soczewicę ugotować do miękkości, wystudzić, wrzucić do pojemnika blendera, dodać jajka i dokładnie zmiksować.
Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na maśle, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, smażyć kilka minut.
Do soczewicy dodać usmażoną cebulę i wszystkie przyprawy, wymieszać. Formę keksówkę wyłożyć papierem do pieczenia, przełożyć do niej masę. Piec przez 50-60 minut w temperaturze 180 stopni. Zostawić do ostygnięcia.