Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowa, pieczona mielonka na kanapki. Niewiele pracy, a smak zachwyca. Zdecydowanie smaczniejsza i zdrowsza od sklepowych odpowiedników. Kluczem do sukcesu jest wybór dobrej jakości mięsa. Przepis pochodzi ze starego notatnika babci Irenki.
Przygotuj się na wyjątkowy posiłek, który zaspokoi Twoje kulinarne pragnienia...
Odsłon: 67
Cukinia faszerowana mielonym mięsem wieprzowym plus rozpływający się ser i id...
Odsłon: 35
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 297
Przygotuj się na wyjątkowy posiłek, który zaspokoi Twoje kulinarne pragnienia...
Odsłon: 67
Cukinia faszerowana mielonym mięsem wieprzowym plus rozpływający się ser i id...
Odsłon: 35
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 297
Składniki
Zmielone mięso z łopatki wieprzowej przełóż do miski. Wbij dwa całe jajka. Wsyp kaszę mannę. Dodaj zioła i przyprawy. Masę na pieczeń wyrabiaj dłońmi.
Małą keksówkę wysmaruj masłem i oprósz kaszą manną. Do środka przełóż masę. Powierzchnię wyrównaj. Pieczeń uklep zwilżoną dłonią.
Mielonkę wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni (grzałka góra-dół). Piecz przez około 70-80 minut (do zrumienienia).
Po upieczeniu pieczeń wystudź. Wystudzoną przechowuj w lodówce nawet do dwóch tygodni.