Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pieczony schab z ostrym sosem"
Arabskie klimaty. Połączenie smaku kasz i przypraw jest zniewalające. Dopełni...
Odsłon: 103
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1748
Mega chrupiące domowe Bake Rollsy, zdecydowanie lepsze niż te kupne, a do teg...
Odsłon: 53
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 4717
Arabskie klimaty. Połączenie smaku kasz i przypraw jest zniewalające. Dopełni...
Odsłon: 103
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1748
Mega chrupiące domowe Bake Rollsy, zdecydowanie lepsze niż te kupne, a do teg...
Odsłon: 53
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 4717
Składniki
12 porcji • : 20 min • pieczenie: 90 min • 360 kcal/porcja • 5 zł/porcja
Rozgrzej piekarnik do 220 st. C. Mięso skrop oliwą i natrzyj solą. Ułóż je w naczyniu do pieczenia. Wstaw do piekarnika i piecz 20 minut.
Zredukuj temperaturę do 180 st. C i piecz mięso jeszcze 70 minut (wierzch powinien być złocisty i chrupiący). Następnie przykryj i zostaw w wyłączonym piekarniku na 15 minut, aby doszło.
Obierz jabłka i pokrój na kawałki. Wymieszaj w rondlu wszystkie sosu jabłkowego. Zagotuj je, następnie zmniejsz ogień i gotuj 10 minut, aż jabłka się rozgotują. Jeśli zostają większe kawałki, rozgnieć je widelcem.
Podaj schab pokrojony w plasterki, a sos w miseczce obok.Źródło: Olivia