Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzięki piwnej marynacie kotlety są kruche i soczyste.
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 5084
Przepis dnia
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 195
Arabskie klimaty. Połączenie smaku kasz i przypraw jest zniewalające. Dopełni...
Odsłon: 145
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1812
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 5084
Przepis dnia
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 195
Arabskie klimaty. Połączenie smaku kasz i przypraw jest zniewalające. Dopełni...
Odsłon: 145
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1812
Składniki
Czosnek obieramy i przeciskamy prze praskę. Plastry schabu rozbijamy, nacieramy czosnkiem i posypujemy solą, pieprzem oraz estragonem.
Mięso przekładamy do naczynia i zalewamy piwem. Przykrywamy folią spożywczą i wstawiamy do lodówki na minimum 2 godziny.
Kotlety panierujemy w rozkłóconym jajku doprawionym solą i pieprzem a następnie w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju do zrumienienia. Podajemy z ugotowanymi ziemniakami i surówką.