Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i aromatyczne roladki nadziewane szynką, serem i papryką. Mięso jest kruche i delikatne, gdyż jest pieczone w sosie śmietanowym i dodatkowo posmarowane od środka majonezem. Roladek nie trzeba podsmażać przed pieczeniem. Zamiast papryki można użyć ogórka kiszonego lub dodać go dodatkowo razem z papryką. Polecam!
Dzisiaj bardzo prosty , ale smaczny deserek przygotowany z galaretek i świeżo...
Odsłon: 96
Tak się złożyło, że rano zostawiłam do wyrośnięcia ciasto chlebowe, a wczesny...
Odsłon: 193
Duża ilość marchewki sprawi,że zupa pieczarkowa będzie miała ładny kolor i ci...
Odsłon: 83
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 90
Dzisiaj bardzo prosty , ale smaczny deserek przygotowany z galaretek i świeżo...
Odsłon: 96
Tak się złożyło, że rano zostawiłam do wyrośnięcia ciasto chlebowe, a wczesny...
Odsłon: 193
Duża ilość marchewki sprawi,że zupa pieczarkowa będzie miała ładny kolor i ci...
Odsłon: 83
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 90
Składniki
Plastry schabu rozbijamy dość cienko. Każdy płat mięsa oprószamy papryką słodką i pieprzem. Mięso z jednej strony smarujemy majonezem, układamy plasterek szynki, sera i paseczki papryki. Mięso zwijamy ciasno w roladki, spinamy wykałaczkami lub owijamy nitką. Roladki układamy w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym. Kremówkę mieszamy ze śmietaną, doprawiamy solą, pieprzem i ziołami. Sosem zalewamy mięso, wierzch posypujemy posiekaną natką pietruszki. Mięso zapiekamy około 60 minut w 180 stopniach, w połowie pieczenia roladki można odwrócić.