Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Alternatywne danie dla tradycyjnego schabowego z ziemniakami. Szybkie, proste i tanie.
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 832
Wiosenne smaki. Polecam.
Odsłon: 114
Deser idealny na lato - schłodzone owoce, kostki galaretki i bita śmietana. Ś...
Odsłon: 62
Prosty sposób na pyszne i kolorowe danie z patelni. Ziemniaki, szparagi i jaj...
Odsłon: 68
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 832
Wiosenne smaki. Polecam.
Odsłon: 114
Deser idealny na lato - schłodzone owoce, kostki galaretki i bita śmietana. Ś...
Odsłon: 62
Prosty sposób na pyszne i kolorowe danie z patelni. Ziemniaki, szparagi i jaj...
Odsłon: 68
Składniki
Schab kroimy w większą kostkę, wrzucamy do garnka wraz z gorącą oliwą i chwilkę podsmażamy. Dodajemy przyprawy: sól, pieprz, paprykę słodką, paprykę wędzoną,kminek oraz kolendrę. Dodajemy cebulę oraz jedną paprykę. Po kilku minutach dodajemy pomidory (mogą być świeże bez skórki lub z puszki). Ja na kilogram schabu dodaję 2 kg świeżych pomidorów. Całość dusimy około 45 min aż mięso zmięknie, a nadmiar soku z pomidorów odparuje.
W między czasie robię placuszki. Do pół kilograma mąki pszennej dodaję 1/4 masła oraz gorącą wodę, Ciasto wyrabiamy do uzyskania jednolitej konsystencji. Bierzemy małe porcje i rozwałkowujemy na cienki placuszek i smażymy z obu stron aż się zarumienią. Danie podajemy z ryżem lub kaszą. Smacznego