Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schab gotowany z tego przepisu gotuje się w kilku partiach po 5 minut. Możesz go potraktować jako mięsny dodatek do kanapki albo jeść samodzielnie na zimno z ulubionym dipem.
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 117
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 592
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 798
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 6294
Smażone ćwiartki z kurczaka podane z ziemniakami i sałatką warzywną z warzyw.
Odsłon: 102
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 117
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 592
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 798
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 6294
Smażone ćwiartki z kurczaka podane z ziemniakami i sałatką warzywną z warzyw.
Odsłon: 102
Składniki
Napełnij garnek dwoma litrami wody. Dodaj majonez i musztardę. Dokładnie wymieszaj. Teraz dopraw przeciśniętymi przez praskę ząbkami czosnku, majerankiem, rozmarynem, zielem angielskim i liśćmi laurowymi. Dodaj sól i pieprz według uznania.
Schab umyj, osusz, a następnie włóż do zimnej zalewy. Zagotuj wodę i zostaw tak na 5 minut. Odstaw z ognia.
Po zupełnym wystudzeniu zagotuj ponownie przez 5 minut. Odstaw do ostudzenia. Ponownie zagotuj przez 5 minut. Wraz z zalewą poczekaj aż się ostudzi.
Osusz mięso i włóż do lodówki. Po schłodzeniu jest dobre do podania.