Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosty przepis na domową wędlinę. Schab gotowany w herbacie zyskuje piękną brązową skórkę, a przy tym jest delikatny i kruchy. Receptura podchodzi od mojej teściowej, która przygotowuje taki schab na wszystkie większe uroczystości. Przed gotowaniem mięso należy natrzeć z każdej strony przyprawami i wstawić do lodówki na całą noc, dzięki temu zabiegowi schab wyjdzie niezwykle aromatyczny.
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 124
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1708
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 597
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 234
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 107
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 124
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1708
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 597
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 234
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 107
Składniki
Schab oczyszczamy, nacieramy solą i majerankiem, przekładamy do naczynia z przykrywką i wstawiamy do lodówki na całą noc.
Do garnka wlewamy 2 l wody, dodajemy przyprawy i torebki czarnej herbaty. Schab opłukujemy z soli i majeranku, zanurzamy w zalewie. Schab powinien być całkowicie zanurzony (jeśli tak nie jest, należy dolać odpowiednią ilość wody).
Schab gotujemy przez godzinę w zalewie. Po tym czasie mięso wyciągamy z wody. Schab możemy serwować na ciepło od razu po ugotowaniu lub poczekać aż ostygnie i podać jako wędlinę na kanapki.