Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny i soczysty schab w mocno wyrazistym sosie z dodatkiem młodej marchewki.
Arabskie klimaty. Połączenie smaku kasz i przypraw jest zniewalające. Dopełni...
Odsłon: 118
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1778
Mega chrupiące domowe Bake Rollsy, zdecydowanie lepsze niż te kupne, a do teg...
Odsłon: 65
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 4894
Arabskie klimaty. Połączenie smaku kasz i przypraw jest zniewalające. Dopełni...
Odsłon: 118
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1778
Mega chrupiące domowe Bake Rollsy, zdecydowanie lepsze niż te kupne, a do teg...
Odsłon: 65
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 4894
Składniki
W rondelku podsmażamy na maśle obraną i pokrojoną w talarki marchewkę. Zalewamy wodą (600 ml), dodajemy chrzan i zagotowujemy. Śmietanę mieszamy z mąką, rozrabiamy z zalewą chrzanową, dodajemy do całości i podgrzewamy cały czas mieszając. Dodajemy posiekany szczypiorek. Schab kroimy na kotlety 2 cm, oprószamy solą oraz pieprzem i podsmażamy na rozgrzanym smalcu, z obu stron po 1 min. Przekładamy do rondelka i dusimy na wolnym ogniu przez 15 min. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.