Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na niedzielny obiad planowałam zrobić tradycyjne kotlety ze schabowego. Przygotowując jednak mięso, stwierdziłam, że fajnie by było podać je nieco inaczej. Zamiast rozbijać schab, postanowiłam go pokroić. Dla wzmocnienia smaku dodałam cebulkę i paprykę. Wystarczyło tak niewiele, aby powstało nowe i pyszne danie :)
Ozorki wieprzowe to cenne źródło witamin szczególnie z grupy B, potas, fosfor...
Odsłon: 41
Pyszne i kruche ciasto z truskawkami z dodatkiem kruszonki poprostu poezja sm...
Odsłon: 1862
Pyszny i szybki sposób na ciepły posiłek obiad czy kolację gdy nie masz za du...
Odsłon: 402
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1776
Ozorki wieprzowe to cenne źródło witamin szczególnie z grupy B, potas, fosfor...
Odsłon: 41
Pyszne i kruche ciasto z truskawkami z dodatkiem kruszonki poprostu poezja sm...
Odsłon: 1862
Pyszny i szybki sposób na ciepły posiłek obiad czy kolację gdy nie masz za du...
Odsłon: 402
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1776
Składniki
Mięso dokładnie umyć i osuszyć. Odkroić ewentualny tłuszcz i włókna, pokroić w drobną kosteczkę. Cebulę obrać i drobno pokroić. Paprykę umyć i pokroić w kostkę. Mięso przełożyć do miski, doprawić solą i pieprzem, wbić jajko, dodać bułkę tartę, paprykę i cebulę. Wszystko razem dokładnie wymieszać.
Uformować (najlepiej rękoma) płaskie kotleciki. Smażyć na mocno rozgrzanym oleju ok. 12-15 min. Co jakiś czas obracając (obracać trzeba bardzo ostrożnie, bo kotleciki mogą się trochę kruszyć).
Smacznego!
:)