Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Inna odmiana zwykłego kotleta schabowego.
Duża ilość marchewki sprawi,że zupa pieczarkowa będzie miała ładny kolor i ci...
Odsłon: 162
Doprawione jak falafle.
Odsłon: 182
Duża ilość marchewki sprawi,że zupa pieczarkowa będzie miała ładny kolor i ci...
Odsłon: 162
Doprawione jak falafle.
Odsłon: 182
Składniki
Kotlety lekko rozbić, natrzeć z obu stron solą i pieprzem. z jednej strony nasmarować musztardą. Na połówce kotleta ułożyć plasterki czosnku i posypać ziołami. Złożyć na pół. brzegi przyklepać tłuczkiem aby się skleiły.
Jajka, mąkę i mleko zmiksować, doprawić. ciasto powinno być gęste. Kotlety maczać w cieście i smażyć na małym ogniu na oleju 8 minut z każdej strony. Polecam i życzę smacznego.