Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Deser idealny na lato - schłodzone owoce, kostki galaretki i bita śmietana. Ś...
Odsłon: 58
Prosty sposób na pyszne i kolorowe danie z patelni. Ziemniaki, szparagi i jaj...
Odsłon: 60
Serdecznie witam i zapraszam na surówkę z młodej kapusty, która jest bardzo z...
Odsłon: 66
Deser idealny na lato - schłodzone owoce, kostki galaretki i bita śmietana. Ś...
Odsłon: 58
Prosty sposób na pyszne i kolorowe danie z patelni. Ziemniaki, szparagi i jaj...
Odsłon: 60
Serdecznie witam i zapraszam na surówkę z młodej kapusty, która jest bardzo z...
Odsłon: 66
Składniki
Szynkę natrzyj solą i pieprzem, umieść w naczyniu, przykryj, wstaw na 2-3 doby do lodówki.
Ciasto rozmroź
Mandarynki obierz, podziel na połówki
Szynkę natnij pośrodku wzdłuż całego mięsa.
Nadziej połówkami mandarynek, brzegi zepnij wykałaczkami.
Ułóż w brytfannie, posmaruj olejem z miodem.
Piecz 2,5 godziny w temperaturze 195 stopni C, polewając winem, ostudź.
Ciasto oprósz mąką, lekko rozwałkuj.
Ułóż na nim szynkę, zawiń, brzegi posmaruj jajkiem, dokładnie zlep.
Całe ciasto posmaruj roztrzepanym jajkiem, posyp sezamem.
Piecz około 20 min w temperaturze 200 stopni C