Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Aksamitna zupa krem z kalafiora"
Jeżeli znudził Ci się klasyczny kurczak, koniecznie wypróbuj przepis na kurcz...
Odsłon: 23
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 822
Dzisiaj bardzo prosty , ale smaczny deserek przygotowany z galaretek i świeżo...
Odsłon: 77
Można zamknąć w słoikach cudowny smak lubczyku i delektować się nim zimą. Pas...
Odsłon: 564
Placek po węgiersku to wyjątkowe połączenie chrupiącego na zewnątrz i miękkie...
Odsłon: 776
Jeżeli znudził Ci się klasyczny kurczak, koniecznie wypróbuj przepis na kurcz...
Odsłon: 23
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 822
Dzisiaj bardzo prosty , ale smaczny deserek przygotowany z galaretek i świeżo...
Odsłon: 77
Można zamknąć w słoikach cudowny smak lubczyku i delektować się nim zimą. Pas...
Odsłon: 564
Placek po węgiersku to wyjątkowe połączenie chrupiącego na zewnątrz i miękkie...
Odsłon: 776
Składniki
Ugotuj 2 litry bulionu. Por umyj i pokrój w plasterki. W garnku rozgrzej olej i podsmaż na nim por, a pod koniec dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek. Dorzuć pokrojone w kostkę ziemniaki, pokrojony kalafior i zalej bulionem. Gotuj do miękkości.
Dopraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Zblenduj na gładko. Dodaj odrobinę śmietany. Podawaj posypaną świeżym lub suszonym tymiankiem.Źródło: Takie jest życie