Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kluski kładzione inaczej zwane ciepane . Dodatek obiadu do sosu czy mięs . Al...
Odsłon: 91
Zrobienie naleśników to dla mnie nie nowina i uważam, że ciasto zawsze jest d...
Odsłon: 490
Kiedy myślimy o ekspresowej sałatce na grilla, myślimy o tym, aby nie była ta...
Odsłon: 1505
Kluski kładzione inaczej zwane ciepane . Dodatek obiadu do sosu czy mięs . Al...
Odsłon: 91
Zrobienie naleśników to dla mnie nie nowina i uważam, że ciasto zawsze jest d...
Odsłon: 490
Kiedy myślimy o ekspresowej sałatce na grilla, myślimy o tym, aby nie była ta...
Odsłon: 1505
Składniki
Botwinkę oczyścić, liście posiekać a korzenie zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Zagotować bulion, dodać botwinkę, sok z cytryny i cukier. Gotować 10-15 minut do miękkości. Wystudzić.
Ogórki obrać ze skórki, zetrzeć na tarce, posolić, odstawić na kilka minut. Szczypiorek i koperek drobno posiekać. Ogórki odcisnąć z soku.
Do ugotowanej i wystudzonej botwinki wlać kefir, dodać ogórki, koperek i połowę szczypiorku. Doprawić do smaku czosnkiem, solą i pieprzem. Schłodzić dobrze w lodówce.
Podawać z jajkiem na twardo, posypany pozostałym szczypiorkiem.