Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Co jeść latem (choć nie tylko)? Posiłki, które przynoszą orzeźwienie i nawadniają. Świetną propozycją jest chłodnik paprykowy, dodatkowo bogaty w witaminy, antyoksydanty i minerały. Jest niezwykle prosty w przygotowaniu. Podaj go z podsmażonym lub podpieczonym bakłażanem i świeżą bazylią.
Blender kielichowy lub ręczny
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 118
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 139
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 839
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 169
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 92
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 542
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 118
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 139
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 839
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 169
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 92
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 542
Składniki
Na początku przyrządzania chłodnika paprykowego, obierz cebulę i poszatkuj ją w drobną kostkę. Przełóż na głęboką patelnię z rozgrzaną oliwą i zeszklij na złoty kolor.
Umyj papryki i oczyść dokładnie z gniazd nasiennych. Pokrój w kostkę i dodaj na patelnię do zarumienionej cebuli. Przemieszaj i smaż.
Czosnek obierz i przeciśnij przez praskę. Dodaj do warzyw na patelni. Smaż ok. dwóch minut, mieszając od czasu do czasu, żeby czosnek się nie przypalił.
Warzywa na chłodnik paprykowy zalej bulionem i gotuj jeszcze przez 10 minut. Następnie odstaw z palnika do całkowitego wystygnięcia.
Gdy składniki na patelni będą już zimne, przenieś je do kielicha blendera i dodaj do nich jeszcze jogurt grecki. Zmiksuj wszystko na aksamitny krem.
Przelej do garnka i dopraw solą oraz pieprzem według uznania. Chłodnik paprykowy wstaw do lodówki na co najmniej godzinę, aby dobrze się schłodził. Podaj z plastrami podsmażonego/grillowanego/upieczonego bakłażana i świeżą bazylią.