Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Grzybowa to jedna z moich ulubionych zup. Zapasy suszonych grzybów jeszcze są , a sezon grzybowy zbliża się wielkimi krokami więc trzeba wykorzystać zapasy i dzisiaj waśnie zupa grzybowa, smaczna i bardzo prosta w przygotowaniu. Polecam.
nóż, garnek, sitko, głębsza patelnia, łyżka drewniana,
Duża ilość marchewki sprawi,że zupa pieczarkowa będzie miała ładny kolor i ci...
Odsłon: 57
Jeżeli znudził Ci się klasyczny kurczak, koniecznie wypróbuj przepis na kurcz...
Odsłon: 83
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 113
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 63
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 832
Duża ilość marchewki sprawi,że zupa pieczarkowa będzie miała ładny kolor i ci...
Odsłon: 57
Jeżeli znudził Ci się klasyczny kurczak, koniecznie wypróbuj przepis na kurcz...
Odsłon: 83
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 113
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 63
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 832
Składniki
Grzyby wypłukać , włożyć do garnka i zalać wodą moczyć całą noc. (wody z moczenia nie wylewać). Na głębszą patelnię włożyć masło klarowne, rozpuścić , włożyć pokrojoną cebulę i podsmażyć do zeszklenia. Dodać pokrojoną marchewkę , pietruszkę oraz seler i dalej podsmażać około 10 minut, następnie dodać namoczone lecz odsączone z wody grzyby i dalej podsmażać około 20 minut. Do bulionu wlać większą część wody z moczenia grzybów, doprowadzić do zagotowania , włożyć zawartość patelni i gotować na małym ogniu do miękkości grzybów. Doprawić w razie potrzeby pieprzem i solą oraz przyprawą kucharek. Zupę zagęścić delikatną zasmażką. Na talerze rozłożyć porcję ugotowanego makaronu i zalać zupą grzybową. Na koniec można dolać śmietany 30 %. Rada; Zupę można również całą zabielić śmietaną jak kto woli według uznania.
Podsmażanie składników.
Zupa grzybowa gotowa do podania.