Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Grzybowa zupa po myśliwsku"
Arabskie klimaty. Połączenie smaku kasz i przypraw jest zniewalające. Dopełni...
Odsłon: 50
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 42451
Arabskie klimaty. Połączenie smaku kasz i przypraw jest zniewalające. Dopełni...
Odsłon: 50
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 42451
Składniki
Kurki opłucz, zalej szklanką wody, posól i gotuj 15 minut. Wywar z grzybów zlej do naczynia, a grzyby odsącz na sitku. Boczek i obraną cebulę pokrój w bardzo drobną kostkę. Kurki podsmaż na maśle, na średnim ogniu, po czym przełóż do innego naczynia.
Cebulę i boczek oprósz mąką i usmaż na pozostałym na patelni tłuszczu. Następnie dodaj wywar z grzybów, bulion i sherry. Całość dobrze wymieszaj i zagotuj. Pod koniec gotowania wrzuć kurki i wlej śmietanę. Doprowadź do wrzenia. Przed podaniem posyp majerankiem.Źródło: Na żywo