Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
400 gram dyni to 132 kcal Pozostałe składniki zupy to woda, łyżka przecieru pomidorowego, łyżka śmietany, łyżka jogurtu (lub tylko jogurt), natka pietruszki, ząbek czosnku i mały kawałek świeżego imbiru. Można dodać jeszcze pestki dyni i trochę sera z niebieską pleśnią. Spora porcja zupy to około 100 kcal! a w tym pietruszka- wspomaga trawienie (i neutralizuje zapach czosnku:) czosnek- przyspiesza spalanie tłuszczu Imbir- wspomaga przemianę materii dynia- bogata w B-karoten, potas, wapń, fosfor i witamin z grupy B. A do tego wszystkiego jest zupełnie pozbawiona sodu. Wspomaga odchudzanie. Nawet po ugotowaniu nie traci cennych właściwości! http://laviesimple.blog.pl/2015/01/19/intensywne-smaki-kremu-z-dyni/
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 5148
Przepis dnia
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 202
Arabskie klimaty. Połączenie smaku kasz i przypraw jest zniewalające. Dopełni...
Odsłon: 145
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1822
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 5148
Przepis dnia
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 202
Arabskie klimaty. Połączenie smaku kasz i przypraw jest zniewalające. Dopełni...
Odsłon: 145
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1822
Składniki
Zupa jest bardzo łatwa do przygotowania. Jest zima więc trudno sięgnąć po świeżą dynię. Na szczęście producenci mrożonek już wypełnili tą pustkę :) Po rozmrożeniu, gotowałam ją kilka minut. Do ugotowanej dyni dodałam przecier pomidorowy, a w między czasie z imbiru, czosnku i pietruszki zrobiłam „pesto”. Połączyłam je ze śmietaną i jogurtem i wszystko razem trafiło do zupy:)