Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta , smaczna zupa. Kapuśniak z kapusty białej z dodatkiem startych buraczków. Polecam
garnek, nóż, tarka, rondel, deska, łyżka,
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 819
Dzisiaj bardzo prosty , ale smaczny deserek przygotowany z galaretek i świeżo...
Odsłon: 75
Można zamknąć w słoikach cudowny smak lubczyku i delektować się nim zimą. Pas...
Odsłon: 485
Placek po węgiersku to wyjątkowe połączenie chrupiącego na zewnątrz i miękkie...
Odsłon: 719
Deser którym chciałabym się z Wami podzielić to proste ciasto bez pieczenia....
Odsłon: 381
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 819
Dzisiaj bardzo prosty , ale smaczny deserek przygotowany z galaretek i świeżo...
Odsłon: 75
Można zamknąć w słoikach cudowny smak lubczyku i delektować się nim zimą. Pas...
Odsłon: 485
Placek po węgiersku to wyjątkowe połączenie chrupiącego na zewnątrz i miękkie...
Odsłon: 719
Deser którym chciałabym się z Wami podzielić to proste ciasto bez pieczenia....
Odsłon: 381
Składniki
Seler ,cebulę oraz marchew po obraniu zalać wodą, dodać opłukany por, ziele angielskie, pieprz świeżo mielony oraz sól do smaku, ugotować wywar. Kapustę poszatkować, poddusić na smalcu. Buraki obrać zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Wywar przecedzić , do wywaru dodać podduszoną kapustę razem z startymi burakami. Całość gotować do miękkości ( opcjonalnie dodać kostkę rosołową). Wlać koncentrat barszczu, doprawić octem winnym. Podawać z utuczonymi ziemniaczkami , posypany posiekanym koperkiem lub szczypiorkiem. Smacznego
Ugotować wywar.
Kapuśniak z buraczkami gotowy do podania.