Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja dzisiejsza kartoflanka jest smaczna, prosta w przygotowaniu i trochę inna bo z grzybami. Polecam
garnek, patelnia, nóż, blender,
Puszyste i lekkie niczym chmurka placuszki śniadaniowe. Przepis jest niezwykl...
Odsłon: 26197
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 684
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 17636
Przepis dnia
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 147
Puszyste i lekkie niczym chmurka placuszki śniadaniowe. Przepis jest niezwykl...
Odsłon: 26197
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 684
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 17636
Przepis dnia
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 147
Składniki
Grzyby suszone namoczyć, ziemniaki i cebulę obrać. Ziemniaki pokroić w ćwiartki a cebulę w większą kostkę. W garnku rozgrzać olej poddusić warzywa , dodać bulion oraz grzyby i gotować około 30 minut. Grzyby po rozmrożeniu podsmażyć na łyżce masła klarownego. ( Jeżeli są to pieczarki to oczyścić , pokroić i podsmażyć na maśle). Natkę po opłukaniu posiekać. Zupę zmiksować, przyprawić solą i pieprzem zabielić śmietaną. Na samym końcu dodać podsmażone grzyby i oprószyć natką pietruszki. Podawać z grzankami lub pajdą chleba albo z groszkiem ptysiowym. Smacznego.
Kartoflanka gotowa do podania.