Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gęsty, sycący i aromatyczny. Do zupy podałam grzanki, ale można podawać ją bez dodatków (krem jest bardzo gęsty) lub z groszkiem ptysiowym. Polecam!
Filet z kurczaka wędzony na gorąco, w 1 godzinę w grillo- wędzarni.
Odsłon: 103
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 866
Dzisiaj danie składające się z makaronu sera białego oraz truskawek. Jest to...
Odsłon: 600
Przygotuj się na wyjątkowy posiłek, który zaspokoi Twoje kulinarne pragnienia...
Odsłon: 216
Filet z kurczaka wędzony na gorąco, w 1 godzinę w grillo- wędzarni.
Odsłon: 103
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 866
Dzisiaj danie składające się z makaronu sera białego oraz truskawek. Jest to...
Odsłon: 600
Przygotuj się na wyjątkowy posiłek, który zaspokoi Twoje kulinarne pragnienia...
Odsłon: 216
Składniki
Warzywa myjemy, obieramy. Cebulę kroimy w kostkę, marchew w plasterki, dynię w kostkę, seler w kostkę. W dużym garnku rozgrzewamy łyżkę masła, dodajemy cebulę i smażymy 2 minuty. Dodajemy pozostałe warzywa, oprószamy solą i smażymy kilka minut. Następnie wlewamy bulion i gotujemy, aż warzywa zmiękną. Dodajemy starty imbir, sok z cytryny i przyprawy (wg uznania) i gotujemy jeszcze kilka minut. Zupę miksujemy na krem, jeśli jest zbyt gęsty rozrzedzamy wodą. Krem podajemy z grzankami, groszkiem ptysiowym lub bez dodatków udekorowany zieleniną. Można podać z kleksem śmietany lub jogurtu naturalnego.