Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczna i niezwykle kremowa zupa z białych warzyw. Jest prosta w przygotowaniu, bo wymaga tylko pokrojenia warzyw i ugotowania ich w bulionie. Jeśli nie przepadasz za kalafiorem, możesz całkowicie go pominąć, a jeśli chcesz nadać odrobinę słodkiej nuty zupie, dodaj 1 gruszkę.
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 38
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 129
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 120
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 117
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 38
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 129
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 120
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 117
Składniki
Selera, pietruszkę, pora, kalarepę i ziemniaki pokrój w kostkę. Cebulę drobno posiekaj.
Do dużego garnka wlej 2 łyżki oleju i zeszklij cebulę, po czym dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek i resztę warzyw. Całość smaż jeszcze przez 1-2 minuty, po czym zalej bulionem.
Gotuj do miękkości warzyw, pod koniec dodaj przyprawy.
Ugotowaną zupę zblenduj na gładki krem. Podawaj z posiekanymi orzechami włoskimi.