Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
KREM Z BOROWIKÓW podany z podsmażanymi boczniakami i świeżą pietruszką - poleca Patryk Kotarba, szef kuchni restauracji "Ponidzie" z Słoneczny Zdrój z Buska-Zdroju.
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 2591
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 136
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 279
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 429
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 2591
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 136
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 279
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 429
Składniki
Borowiki podsmażamy na maśle razem z cebulą, (na złoty kolor, nie przesmażamy zbyt długo, żeby grzyby nie zgorzkniały), dolewamy bulion i gotujemy. Doprawiamy czosnkiem i natką pietruszki. Wlewamy śmietanę i delikatnie jeszcze gotujemy. Miksujemy na aksamitny krem. Boczniaki podsmażamy na maśle i dodajemy do zupy podczas wydawania. Aranżujemy talerz według własnej koncepcji - można użyć smażonego bądź pieczonego jarmużu – daje piękny efekt wizualny, ale i podkreśla pięknie smak.