Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniałe połączenie naszych dwóch "różyczek". Nawet nie sądziliśmy, że aż tak pysznie wyjdzie.
Deser idealny na lato - schłodzone owoce, kostki galaretki i bita śmietana. Ś...
Odsłon: 51
Prosty sposób na pyszne i kolorowe danie z patelni. Ziemniaki, szparagi i jaj...
Odsłon: 38
Serdecznie witam i zapraszam na surówkę z młodej kapusty, która jest bardzo z...
Odsłon: 29
Deser idealny na lato - schłodzone owoce, kostki galaretki i bita śmietana. Ś...
Odsłon: 51
Prosty sposób na pyszne i kolorowe danie z patelni. Ziemniaki, szparagi i jaj...
Odsłon: 38
Serdecznie witam i zapraszam na surówkę z młodej kapusty, która jest bardzo z...
Odsłon: 29
Składniki
Brokuł dzielimy na różyczki, zalewamy zimną wodą (800 ml), gotujemy 10 min, po czym zestawiamy z ognia i studzimy. Miksujemy na gładko z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Do smaku oprawiamy solą i pieprzem. Kalafior dzielimy na różyczki, zalewamy zimną wodą (400 ml), gotujemy 10 min, zestawiamy z ognia i studzimy. Miksujemy na jednolita masę dodając śmietanę. Do smaku doprawiamy solą i białym pieprzem. Krem z brokułu i z kalafiora podgrzewamy osobno. Do głębokiego talerza wlewamy krem z brokułu, na wierzch wlewamy krem z kalafiora. Podajemy z grzankami i posiekaną natką pietruszki.