Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś dla amatorów gęstych zup: krem z marchwi i pasternaku z dodatkiem pora i ziemniaka podany z chrupiącymi grzankami. Naprawdę warto spróbować:)
Arabskie klimaty. Połączenie smaku kasz i przypraw jest zniewalające. Dopełni...
Odsłon: 115
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1768
Mega chrupiące domowe Bake Rollsy, zdecydowanie lepsze niż te kupne, a do teg...
Odsłon: 64
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 4863
Arabskie klimaty. Połączenie smaku kasz i przypraw jest zniewalające. Dopełni...
Odsłon: 115
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1768
Mega chrupiące domowe Bake Rollsy, zdecydowanie lepsze niż te kupne, a do teg...
Odsłon: 64
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 4863
Składniki
Na patelni rozgrzewamy łyżkę oleju i wrzucamy pokrojony w kostkę chleb. Zrumieniamy go z wszystkich stron i zdejmujemy z patelni. Pasternak, marchew i ziemniaka obieramy i kroimy w kostkę. Pora dokładnie oczyszczamy i kroimy w talarki. W garnku rozgrzewamy 2 łyżki oleju, wrzucamy por, marchew i pasternak i mieszając podsmażamy przez 2-3 min.Wlewamy gorący bulion /może to być bulion z kostki lub rosół z poprzedniego dnia/ i gotujemy ok.10 min. Następnie dodajemy ziemniaka i gotujemy do czasu aż wszystkie warzywa będą miękkie. Zupę blendujemy na gładki krem i doprawiamy do smaku. W razie potrzeby - jeśli zupa będzie zbyt gęsta - możemy do zupy dolać bulionu lub wody. Porcje zupy podajemy z przygotowanymi grzankami.