Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta w przygotowaniu, sycąca zupa z piersią kurczaka i aromatycznym serem cheddar. Prosty przepis dla kulinarnych nowicjuszy!
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1180
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 117
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 130
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1180
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 117
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 130
Składniki
Cebulę kroimy i szklimy na oliwie w wysokim garnku.
Do cebuli dodajemy koncentrat pomidorowy i sprasowany czosnek. Smażymy jeszcze przez minutę.
Do garnka wlewamy bulion. Dodajemy kukurydzę, fasolę i piersi kurczaka. Gotujemy 25 minut.
Ugotowaną pierś kurczaka kroimy w kostkę i dodajemy do zupy wraz z startym cheddarem i serkiem śmietankowym. Zupę podgrzewamy aż ser się rozpuści. Smacznego!