Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo wyśmienita sycąca ,smaczna zupa na wywarze mięsnym lub jarzynowym , szybko się przyrządza .Sprawdza się nie tylko w chłodne, jesienne i zimowe dni . Polecam
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 3135
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 271
Nie masz pomysłu na przygotowanie dania na święta, oto przepis dla Ciebie. So...
Odsłon: 1411
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 6476
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 222
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 3135
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 271
Nie masz pomysłu na przygotowanie dania na święta, oto przepis dla Ciebie. So...
Odsłon: 1411
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 6476
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 222
Składniki
Do garnka wlewamy wodę, wkładamy umyte wędzone kości lub żeberka liście laurowe,angielskie ziele ,1 łyżkę vegety i gotujemy około 50 minut Wyjąć mięso i wywar przecedzić ,wsypać 10 dkg przepłukanej kaszy , dodać marchew, pietruszkę ,seler ,ziemniaki ,czosnek wszystko (drobno pokrojone w kostkę ) i gotować do miękkości . Obrane mięso z kości dodajemy do zupy z przesmażonym wcześniej boczkiem , cebulką szynką drobno pokrojoną w kostkę . Doprawić do smaku solą ,magi pieprzem ( według uznania ) Posypać natką pietruszki Smacznego !!!