Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krupnik to jedna z popularniejszych polskich zup na wywarze jarzynowym lub mięsnym z kaszą jęczmienną lub ryżem, Można dodać do niej grzyby suszone.
Duża ilość marchewki sprawi,że zupa pieczarkowa będzie miała ładny kolor i ci...
Odsłon: 130
Doprawione jak falafle.
Odsłon: 172
Duża ilość marchewki sprawi,że zupa pieczarkowa będzie miała ładny kolor i ci...
Odsłon: 130
Doprawione jak falafle.
Odsłon: 172
Składniki
Bulion zagotowujemy, dodajemy kaszę, ziele angielskie, liść laurowy, obraną i pokrojoną cebulę. Gotujemy ok. 15 min.
Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę.
Marchew i seler obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach.
Por myjemy, kroimy w talarki, podsmażamy na maśle. Warzywa i ziemniaki dodajemy do gotującego się bulionu.
Gotujemy 10 minut, doprawiamy solą i pieprzem.
Przed podaniem posypujemy posiekaną natką pietruszki lub koperkiem.