Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny krupnik z kaszy perłowej na wywarze z mięsa z ziemniakami i warzywami.Wersja wg. mnie.Jest po prostu bardzo pyszny.
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 163
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 563
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 65
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1521
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 163
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 563
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 65
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1521
Składniki
Do garnka wlewamy 2 litry wody. Kości z kurczaka umyć i wrzucić do gotujacej się wody,dodać liście laurowe i ziele angielskie.W tym czasie pokroic porę w pół księżyce ,marchewkę na 4 części, łodygę selera,na 3 części.Wkładamy do wywaru z mięsa po 20 minutach. Wywar jeśli ma szumowiny ,to zebrać sitkiem. Wszystko to gotujemy 15 minut. Ziemniaki obrać i pokroić w drobną kostkę, kaszę opukać , razem z kaszą dodać do garnka i gotować do miękości czyli około 20 minut.Doprawić solą i majerankiem oraz kucharkiem.
I oto gotowa zupa krupnik ,która smakuje jak za dawnych dziecinnych lat. Jak tylko nagram filmik to wstawię linka. Smacznego!